Решено! Банско вече под карантина!

Град Банско вече е под карантина. Забранява се излизането по улиците без основателна причина. Гостите на града не могат да го напускат. Това стана ясно по време на брифинг на Националния оперативен щаб, който затвърди мнението, че ски курортите се превръщат в застрашено място за разпространение на коронавируса.

„Никой не може да напуска или влиза в града освен камиони доставящи храна и лекарства, служители от комунално-битови услуги, медицински лица, полицаи, пожарникари“, заяви ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Днес кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев е потвърдил информация за положителна проба за коронавирус в Разлог.

Пациентът е мъж, настанен е в отделението за долекуване в разложката болница, където е изолиран заедно с контактните с него хора. До този момент състоянието на мъжа е напълно задоволително, не може да се квалифицира като тежко положение.

Пациентът е работел като охранител в дискотека в Банско. По-късно кметът на община Разлог инж. Герчев излезе с видеообръщение към жителите на Разлог, което публикуваме по-долу. Случаят е потвърден и от РЗИ.

Уважаеми съграждани,

Днес имаме потвърден случай на коронавирус в община Разлог. Пациентът е настанен в МБАЛ-Разлог, в отделението за долекуване. Медиците са реагирали бързо и професионално, за което им благодаря.
Лицето е в задоволително състояние и е под наблюдение. Работил е в увеселително заведение в гр. Банско. Утре ще бъдат взети проби на всички контактни лица и в зависимост от резултатите ще бъдат предприети по-нататъшни действия.
Апелирам за стриктно спазване на указанията и заповедта на здравния министър чрез Националния кризисен щаб и Общинския кризисен щаб за мерките, които всеки един от нас трябва да спазва, с оглед спирането на разпространението на заразата.
Всичко, което е необходимо и е в правомощията на община Разлог, медицинските специалисти и органите на реда ще бъде направено.
Община Разлог от утре започва дезинфекция на улиците и необходимите хигиенни действия.
Вярвам, че жителите на община Разлог са отговорни и спазват стриктно санитарно-хигиенните изисквания, проявяват гражданска съпричастност и дисциплина за преодоляване на тежката ситуация в страната и света.
Всичко зависи от нас.
Не подценявайте коронавируса!
Останете си вкъщи, ако е възможно, бъдете съпричастни!
Не се поддавайте на паника, но и не подценявайте ситуацията.
Отговорно и заедно – да преодолеем коварния вирус.
Това зависи от всички нас.
С уважение и благодарност към всички вас, към българските лекари, институции и правителство!
Ако имате въпроси, обръщайте се към Националния телефон 112
Бог да е с нас!

Красимир Герчев,
кмет на Община Разлог

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *