РЗИ затваря принудително пазара в Благоевград

Регионалната здравна инспекция ще направи предписание към Община Благоевград и ще забрани провеждането на пазар утре в областния център.

Днес то ще бъде изпратено на кмета Румен Томов да не допуска събиране на много хора на едно място. Той ще бъде длъжен да изпълни предписанието на здравната инспекция.

Намерението на общинското ръководство бе да отвори закрития и открития пазар утре и в събота, пише кмета.бг. Докато в цялата страна ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса стават все по-строги, общинското ръководство смяташе да разреши в сряда и в събота да се съберат стотици възрастни хора, земеделски производители от целия регион.

Неясно защо градоначалникът отмени заповедта на шефа на общинската фирма „Пазари” ЕООД – Юри Воев, и разреши в областния център да се струпат хора на селскостопанското тържище. Така, в условията на настъпваща епидемия от коронавирус и в период, в който ограничителните мерки и забрани стават все по-драконовски, според решението на Община Благоевград утре трябваше да работи покритият пазар, както и откритото тържище, което събира стотици възрастни хора – най-уязвимата на опасния вирус група според медиците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *