Родителите притеснени: Хаос с приема в детските градини и ясли

Родители от Благоевград са силно притеснени, тъй като нямат яснота какво ще стане с приема на децата им в детските градини и ясли. С кметска заповед, приемът на документи трябваше да започне от утре, 16 март, припомня struma.com.

Предвид извънредното положение в страната, заради коронавируса, майките са силно притеснени, тъй като нямат никаква яснота и обратна информация с общината, дали този срок ще бъде спазен. В социалната мрежа някои от тях твърдят, че приемът се преустановява, това обаче никъде не е публикувано официално.

На страницата на общината няма нова кметска заповед за преустановяване на приема. Не знаят какво да правят и директорите на детските градини, до които също няма нова заповед, отменяща старата. Над 700 майки, които с нетърпение очакват да депозират документите си за прием са в абсолютно неведение какво да правят.

Ако срокът е променен, защо няма официална информация за това ,ако пък не е как ще стане приемът, за да се избегне струпването на много хора пред детските градини и ясли, тъй като през годините в по време на подаване на документите сме ставали свидетели на истинско стълпотворение от родители в детските градини и ясли. Налице е поредната хаотична обстановка в община Благоевград. Днес е неделя, а нова заповед няма!

Важи ли старата и ще бъде ли отменен приема?! – питат майките. Припомняме, че съгласно кметската заповед от февруари, подаването на документи за прием в детските градини в Благоевград тази година ще продължи до 8 април.

Изготвянето и утвърждаването на списъците с приетите деца, при реализиран прием на първи етап, ще бъде направено до 13 май, а родителите трябва да запишат децата си от 14 до 18 май на текущата година. Изготвянето и утвърждаването на списъците с приетите деца, при реализиран прием в детското заведение на втори етап на класиране – до 28 май 2020г.

Родителите ще бъдат уведомявани за дублиран прием на деца в повече от едно детското заведение на територията на общината чрез списък или телефонно обаждане до 29 април 2020г. Попълване на незаетите или освободени места в групите на детското заведение – до 29 май 2020г. Децата, приети в първа възрастова група в детските градини, следва да постъпят от 31 август до 13 септември. Приемането на деца в яслени групи към детските градини е целогодишно и се извършва при наличие на свободни места

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *