Румен Томов разкри още ли е кмет на Благоевград

Да, аз още съм кмет на Благоевград. По закон управлявам общината. Това заяви кметът на община Благоевград Румен Томов в сутрешния блок на БТВ.

Днес в Административния съд в Благоевград продължава делото по казуса с кмета на Благоевград. Румен Томов обжалва решението на Общинската избирателна комисия, с което тя предсрочно прекрати пълномощията му. Върховният административен съд (ВАС) реши предсрочно да прекрати пълномощията на кмета Румен Томов, защото не е заличил в срок една от фирмите си и за определен период от време е бил едновременно кмет и търговец.

След това Общинската избирателна комисия реши да не обжалва определението на Административния съд в града, и така отпада решението за отстраняване от поста на кмета.

„Аз разписвам документите, от юридическа гледна точка нямаме проблем, имаме от политическа“, каза още той.

„Изпълнил съм всички норми. Процесът по прехвърляне на фирма изисква много администрация, ако има недобронамерен човек то се получават грешки“, допълни Томов.

„Ако всичко е нормално, не би трябвало да има нови кметски избори, защото това са едни 380 000 лева, които ще се изразходят, а и ще се подмени реалният вот на жителите на общината. Няма как една система да сменя вота на жителите“, завърши Румен Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *