Румен Томов: Фирмата ми не осъществява търговска дейност

Смисълът на закона е да няма конфликт на интереси. От 4-те фирми, които имам, последната е едно „ЕТ“, което не работи от 2008 г. Моята воля е да се прекрати дейността. Това заяви кметът на Благоевград Румен Томов пред bTV по повод решението на администратия съд за отстраняването му от длъжност, заради обвинения, че е заемал управленския пост и едновременно с това е изпълнявал търговска дейност.

„Фирмата не осъществява търговска дейност и съм предприел всички действия за прехврълянето ѝ. Фирмата „ЕТ“ е на сина ми. Мисля че всичко е в рамките на закона. След 4-5 дни ще се заличи от търговския регистър“, каза градоначалникът.

„Никой в тази държава не може за един месец да прекрати дейността. Нужно е уведомление до НАП, НОИ и т.н.“, допълни той.

„Заварихме общината с 24 млн. дългове, 6 млн. ангажимент на правителството (което то изпълни). Дългът остана 18 млн. и за 3 месеца успяхме да го свием на 13 млн.“, коментира Томов.

По темата за боклука и депото за отпадъци, което обслужва пет общини той е категоричен, че няма риск за криза с отпадъците. „Предприел съм процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на оператор на новото депо за отпадъци край село Бучино. Предлагам общинска фирма да се заеме с тази дейност – събиране, извозване, транспортиране“, обобщи кметът на Благоевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *