Румен Томов ще отстоява поста си със зъби и нокти, законно

Румен Томов ще отстоява поста си със зъби и нокти, законно

На пресконференция пред журналисти в Благоевград кметът на община Благоевград обобщи най-напред обстановката след пожара в Дома за стари хора в квартал „Струмско“. Там е пострадала една стая, но е спряно временно електрозахранването в сградата, както и водоснабдяването. Временно възрастните хора са изведени навън, но това ще стане до края на деня, когато приключат и най-важните дейности по ремонта на сградата.

Другата тема бе с делата срещу кмета на Благоевград, които се водят в Административния съд в Благоевград, както и във Върховния административен съд. Има две решения на съда, които са за отстраняването на кмета от поста, който заема, но решенията са непълни, защото има три въпроса, които са поставени, но решението засяга само два от въпросите. Има и още едно решение на Административния съд на Благоевград – за спиране на решението на Общинската избирателна комисия, с което той се отстранява от поста, информира БНР.

ОИК няма да обжалва определението на съдия В. Вълкадинова от АС Благоевград, върнало Румен Томов на поста кмет на община Благоевград. Tова стана ясно след заседанието на общинската избирателна комисия тази вечер.

С резултат 6 на 6 от гласовете на 13-те членове на комисията, сред които 1 отсъстващ /ДПС/, определението на съдия Вълкадинова остава в сила и Томов запазва временно поста си, докато текат обжалванията и делата по казуса му „За“ депозирането на жалба срещу оставането на Томов на поста гласуваха представителите на ПП ГЕРБ -4 и представителите на „Воля“ и“ Атака“, а против БСП -4, ВМРО- 1 и представителят на ДСБ.

Утре до обяд ще бъде качен на страницата на ОИК протоколът от заседанието и всички любопитни и вълнуващи се от казуса благоевградчани могат да видят мотивите, с които членовете на комисията са гласували против обжалването на определението на съдия Вълкадинова.

Във вторник от 14:00 часа в Административен съд Благоевград ще се гледа делото, образувано по жалба на Румен Томов срещу решението на ОИК-Благоевград.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *