Русия дава рамо на Италия, праща специалисти и оборудване

Русия ще изпрати специалисти и оборудване в Италия, които да й помогнат в борбата с новия коронавирус, след рекорд от близо 800 смъртни случая за едно денонощие на полуострова, съобщи АФП, позовавайки се на информация от Кремъл.

Руският президент Владимир Путин „потвърди готовността на Русия да предостави необходимата оперативна помощ и даде конкретни подробности“, в телефонен разговор в събота с италианския премиер Джузепе Конте, се казва в прессъобщение на Кремъл, цитирано от руските информационни агенции.

По-специално Русия ще изпрати в Италия „средства за защита, мобилни системи (…) за аерозолна дезинфекция на транспорта, медицинско оборудване“, както и „специалисти, които да предоставят практическа помощ в най-тежко засегнатите областите от пандемията“, се казва в изявлението.

Двамата лидери са се съгласили за „тясно сътрудничество в борбата срещу коронавируса“, се казва още.

Съобщението идва в момент, когато Италия записа нов черен рекорд в рамките на 24-часа с 793-ма починали, с което броя на покосените от новия коронавирус достигна 4 825 за един месец, сочат цифри на гражданската защита.итал

В Русия до момента официално са регистрирани 306 случая на Covid-19, но няма смъртни случаи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *