Руснак с БГ гражданство и бизнес в Банско и Добринище губи имот в зимния курорт заради дългове

Руснак с БГ гражданство и бизнес в Банско и Добринище губи имот в зимния курорт заради дългове

Собственикът на известния ресторант „Суворов“ в Банско Вячеслав Милчев губи част от имуществото на фирмата си. Съдия-изпълнител обяви на публична продан жилищна сграда със застроена площ от 61 кв.м, изградена върху имот с площ от 1300 кв.м, намиращ се в м. Парцалето в Банско. Това е първа продан на имота, а началната цена, от която ще тръгне наддаването, е в размер на 88 457 лв. с ДДС.

Имотът е с наложена възбрана от март месец на 2019 година и е даден в ръцете на съдебен изпълнител. Той е собственост на фирмата на Милчев „Суворов 14“ ЕООД, която е със седалище и адрес на управление в Добринище, където живее и Милчев. Името му фигурира като управител и едноличен собственик на капитала на дружеството. То е учредено с капитал от 4 433 600 лева, като според актуалния учредителен акт участието на Милчев е с парична вноска от 100 лева, а останалите 4 433 500 лева са под формата на непарична вноска, с която като съдружник в „Суворов 14“ ЕООД е влязло друго дружество – „БЕКОД“ ЕООД, което е със седалище и адрес на управление в София. Уточнено е обаче, че дружеството е бивш съдружник. То е прехвърлило дружествения си дял на Вячеслав Милчев в края на 2016 година.

Имоти в Добринище, Банско и Варна са внесени като непарична вноска, в т.ч. и обявеният на публична продан, пише в. „Струма“.

Общо четири са имотите, намиращи се в Добринище, внесени като капитал в дружеството. Това са земеделски имот от 583 кв.м в местността Парчовица и още един имот в същата местност, в урбанизираната територия на градчето. Той е с начин на трайно ползване „незастроен имот за жилищни нужди“ с големина 2047 кв.м и още две жилищни сгради – едноетажна със застроена площ от 308 кв.м и двуетажна със застроена площ от 153 кв.м.

От имотите в Банско освен обявените на публична продан има още една жилищни сграда с големина от 468 кв.м. Още един имот с големина 849 кв.м, находящ се във Варна, е внесен като непарична вноска в капитала на дружеството.

Вячеслав Милчев идва в България преди повече от 10 години и се установява в Добринище. Още първите години получава българско гражданство. Според местни, за да получи такова, той е осиновен и приема фамилията на осиновителя си. Стартира бизнес с хлебопроизводство, като купува хлебарницата в Добринище, но успява да се задържи на пазара около година и половина и след това затваря, като се насочва към Банско. Там изгражда ресторант „Суворов“, който бе открит преди няколко години с бляскаво руско парти. Според запознати проблемите на Милчев идват след съдружието му със софийската фирма.

В България Милчев няма семейство и живее сам, но според хората от Добринище той има семейство в Русия. Какъв е мотивът му да дойде в страната ни, също не е ясен.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *