Рут Колева празнува 30 сама на 10 000 км от България

„На 18 Април 2020 ставам на 30 години. Не съм си представяла, че ще посрещна този юбилей и нова страница от живота си на 9978 километра от всичките си приятели, близки и роднини. При това изолирана в мексиканско село с наложен сух режим.“ Това сподели в социалните мрежи певицата Рут Колева, която вече месец и половина е блокирана в село Ел Куйо на полуостов Юкатан. Заради избухналата в световен мащаб пандемия от коронавирус тя не може да се върне засега в България.

В Мексико Рут Колева завърши своя нов, пети по ред албум и моли приятелите и почитателите си да й помогнат да го издаде като дарят пари. „Искам да ви помоля да помогнете празника ми да бъде щастлив и красив като се включите в моята кампания в IndieGoGo https://igg.me/at/ruthkoleva/x/16000399#/. Това ще бъде единственият, но изключително смислен и полезен подарък за мен и би спомогнал невероятно много за успяването и реализацията на новия ми албум. Ще ви бъда благодарна от сърце и душа за всеки принос и се радвам, че сте с мен в това пътешествие наречено Музика, защото тя е целият ми живот и смисъл. С много обич! Бъдете здрави!“ написа рожденичката.

„Научих се да се справям сама, защото трябваше да порасна рано. Искам да достигна до хората, които търсят любов, приемственост и цялост. Тези, които търсят ново начало, но се страхуват да скочат в неизвестното. Чувствам връзка с онези, които никога не са част от статуквото, но са имали сили да се преборят, да преодолеят препятствия и да се изправят. Искам да им дам глас с цветове и живот. Искам да разкажа историята на тези хора заедно с моята.

И така, когато отидох със самолет от Ню Йорк за Мексико, моето намерение беше да осъществя някои възможности за сътрудничество с мексикански музиканти, за да работим на над някои песни от новия ми албум. Тогава пандемията удари…“, написа наскоро Рут Колева.

„Накратко, сега съм заклещена в село Ел Куйо, което е под превантивна карантина, като със себе си, освен няколко дрехи имам един стар лаптоп, който работи само част от времето поради лошата интернет връзка.

Селото няма банки или банкомати, а най-близката болница е на почти 2 часа път от тук. От светлата страна това е чудесно място за почивка и зареждане и работа върху нова музика – писане текстове и песни, докато съм в уединение. Това обаче не е единственият ми фокус. В чест на навършването на 30-ия ми рожден ден приветствам това ново десетилетие, изпълнена с благодарност за моя живот досега и искам да използвам вашия принос не само за да мога да пусна новия си албум по най-добрия начин, но и за да спомогна с музиката си на каузи в които вярвам.

Начинът, по който ще го направя, е като си партнирам с първите три песни от албума с инициативи, които са важни за мен. Моята цел е да повиша информираността на онези от нас, които се борят със стигмата около психичното здраве, LGBTQ + общността и домашното насилие“, сподели още певицата.

„За нас, музикантите, бъдещето е толкова мъгливо и несигурно, че повечето от нас се плашат повече от това, какво ще се случи с нашата индустрия, отколкото от потенциално заразяване с вируса. Казвайки това, искрено се надявам да намерят ваксина възможно най-скоро и аз дълбоко съчувствам на всички, които са загубили свои близки в битката с вируса. За да разясня, 90% от музикантите, които познавам, си изкарват прехраната чрез концертна дейност – включително и аз. Дори с 4 издадени албума, при това успешни по целия свят, парите от стрийминга в интернет са смехотворни. Дигиталният свят уби напълно индустрията на продажбите на дискове. Например от Spotify, грубо, артистите печелят 0,0015 цента на стрийм. За 1 милион гледания в Youtube, пък артистите получат между 500 лв и 1500 долара (зависи от къде се монетизират гледанията). За справка, производството на една песен и клип с високо качество стартират от 5000 долара. Минимум“, сподели мислите си Рут Колева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *