Само един кандидат за ремонт на улиците и пътищата в Благоевградско

Само един кандидат за ремонт на улиците и пътищата в Благоевградско

Благоевградската фирма „Пиринстройинженеринг“ ЕАД единствена представи оферта за участие в обществена поръчка на община Благоевград за ремонт на улиците и пътищата на земна основа в общинските села на прогнозна стойност от 311 673,74 лв. без ДДС, пише в. „Струма“. Поръчката бе обявена в края на март, но Законът за извънредното положение спря сроковете, предвидени в редица нормативни актове, включително и по Закона за обществените поръчки, и това наложи удължаването и забавяне на финализиране на състезанието.

Поръчката е разделена на две части, като за първата визира ремонт на асфалтовите настилки и пътищата на земна основа в общинските села и за нея се предвиждат 161 666 лв. без ДДС. Втората позиция е за 150 007 лв. без ДДС, с които да се ремонтират дупките по улиците.

Приетата заради извънредното положение онлайн документация на единствения участник вчера бе отворена от председателя на комисията Станислава Иванова, директор на дирекция „Правно-нормативно обслужване“ в кметството, в присъствието на Радослав Чаев и Атанас Хаджиценев в качеството им на представители на „Пиринстройинженеринг“ ЕАД. Наличието само на един лаптоп в заседателната зала, без допълнителен екран за общо ползване от присъстващите, напрегна Албина Анева, която бе в комисията като представител на ОбС, и като юрист, свикнал да се доверява само на себе си, тя настоя лично да се увери какви документи са представени. След щателен преглед на офертата в следващо заседание комисията ще премине към отварянето й, ако тя отговаря на всички изисквания на общината.

Припомняме, че на „Пиринстройинженеринг“ ЕАД бе възложен ремонтът на уличните настилки в Благоевград през юни 2018 г., а договорът бе за 3 години, като общата стойност на поръчката тогава бе за 898 291,16 лв. с ДДС. Въпреки че договорът касаел период от 36 месеца, цялата сума била изразходвана през 2018 и 2019 г., обясни преди време съдружникът в „Пиринстройинженеринг“ Костадин Костов и заради неразплатени дейности от фирмата изпълнител се отказали от договора, като заявили, че предпочитат отново да се явят на конкурс.

Същата фирма от години печели общински поръчки за ремонт на пътните настилки. Миналото лято тя спечели и поръчка за 535 414,98 лв. с ДДС за основен ремонт на улиците, включени в инвестиционната програма на община Благоевград за 2019 г., за цялостно полагане на нов асфалт по улиците „Плиска“, „Орцето“, „Ташко Малев“, „К. и Н. Хайдукови“, „Зарево“, „Омуртаг“, „Д. Йосифов“, „Ив. Лазаров“, „Порой“, „Елтепе“, „Чаталджа“ и „Влахина“ в с. Падеш.

По думите на съдружника К. Костов пред „Струма“ по тази поръчка така и не се стигнало до подписване на договор заради проточило се с месеци обжалване на избора на изпълнител, а зам. кметът по строителството инж. Е. Терзиев уточни, че на визираните за асфалтиране миналото лято улици не е правен ремонт на ВиК мрежата, затова в списъка за ремонти сега са включени улици, по които няма да се копае заради водопреносната мрежа след ремонтирането им.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *