Само заведенията в Симитли затворени – 200 сервитьори, бармани, готвачи са на борсата

200 човека от община Симитли са се регистрирали на борсата. Това са предимно служители и работници от заведенията – кафенета и ресторанти, които бяха затворени, както и такива, които са били на сезонна работа в Банско, Разлог и Варна, заяви кметът Апостол Апостолов. Всички други частни фирми функционират при стриктно спазване на епидемичните мерки.

Шивашките цехове работят на пълни обороти, маски се шият, но само като лични предпазни средства, а не за пазара, пише в. „Струма“. Кметът посочи като добър пример за солидарност шивачка от малко ателие, която по своя инициатива е ушила маски и е дарила на общински служители и социално слаби.

“Общинските служители продължават да изпълняват задълженията си, никого не съм карал да излиза в отпуск. Някои работят дистанционно, други в общината. В такива трудни моменти се разбира кой е отговорен и кой не е. Хората от общината са съвестни и спазват всички мерки, и за радост при нас няма заразен от коронавирус. Има карантинирани шофьори на тирове, които след всеки задграничен курс стоят по 14 дни вкъщи”, добави кметът на Симитли.

В събота предстои да бъдат отворени зеленчуковият и животинският пазар, като стоката ще бъде продавана съобразно указанията в заповедта на здравния министър, а именно: ползване на предпазни средства, дезинфекция, спазване на минимум 2 м дистанция между продавач и купувач, като движението ще бъде еднопосочно, за да не се стига до струпване на хора, а контролът за спазване на мерките ще бъде възложен на общински служители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *