Само за месец в Кюстендил започналите работа са над 800

Само за месец в Кюстендил започналите работа са над 800

Само през април тази година в Кюстендилска област са започнали работа 806-ма души.С над 1000 са намалели безработните лица в Кюстендилския регион година след въведеното Извънредно положение при Covid епидемията,обявиха от Регионалната агенция по заетост.

Безработните към 30 април 2021 г. са 4 856 души, или 8,5%. Спрямо април 2020 г. се наблюдава намаление с 1 075 лица.

Обявени са 304 свободни работни места в региона в сферата на услугите и търговията, хотелиерството и ресторантьорството, в обувната и шивашка промишленост, преработващата промишленост, строителството и производство на мебели.Търсят се сезонни работници, работници за промишлено производство, сортировачи, машинни оператори, за обработка на плодове, за озеленяване.

След отпадане на част от въведените противоепидемични мерки от страна на работодателите, развиващи дейност в сферата на хотелиерството и ресторантьорството, също има по-голям брой заявени свободни работни места. Услугите на Бюрото по труда в град Кюстендил са потърсили и по-голям брой работодатели, развиващи дейност в сферата на шивашката промишленост, които са обявили десетки свободни работни места за различни позиции. Стотици безработни ще се включат и в започващия до дни черешобер в Кюстендилско.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *