Само коли със специални стикери ще паркират в старинния квартал на Банско

Жители на старинния квартал в Банско и представители на различни институции обсъдиха проблемите, свързани с движението и паркирането на автомобили. Срещата бе организирана от обинската управа. Собствениците на на коли, които живеят в района, дискутираха с общинари, полицаи и пожарникари как да се организират по-добре движението и престоят на автомобили в квартала.

Казусът с движението по тесните улички е допълнително усложнен заради статута на квартала, в който с наредба е забранено свободното движение и паркиранe. От друга страна, не може да бъде ограничаван достъпът на банскалии с автомобили до домовете им.

Ще се въведат правила, които да регламентират движението на моторни превозни средства, ще се обособят и места за престой и паркиране. Със специални стикери ще се маркират всички автомобили, които имат право на достъп и движение през старинния квартал. Така ще се реши още един проблем, свързан с безпрепятственото преминаване по улиците на специализираните автомобили на пожарната, спешната помощ, на фирмата за снегопочистване и сметосъбиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *