Само строителите почетоха Св. Георги при новия параклис край Крупник

Ето го новия параклис „Св. Георги“ в местността „Дрене“ в село Крупник. Навръх Гергьовден тази година трябваше да е големият празник за освещаване на Божия дом. И да посрещне десетки хора, които заедно да отбележат големия празник, да почетат светеца Св. Георги и заедно да се помолят за здраве, пише Пиринско.

Но тази година, заради извънредното положение и с разума и отговорността да се опазим здрави, паракалисът бе символично посетен само от част от майсторите, които го построиха.

„На всички, които са допринесли за изграждането на новия, почти завършен параклис Свети Георги в село Крупник – огромно БЛАГОДАРЯ! Нека Свети Георги ви дари със здраве, доброта и разум! Честит празник на всички!“, отправи поздрав към всички кметът на село Крупник Иванка Чакалска.

Параклисът ще бъде осветен на друг голям празник, а сега нека се помолим за здраве, с отговорност към себе си и другите.

След като се обединиха хората от Крупник, с помощта на всеки един от тях, с помощта на кмета Иванка Чакалска, с помощта на общинския кмет Апостол Апостолов – основен помощник при белязването на светите места в община Симитли и изграждането на храмове, заедно, 2 години по-късно след започването му, храмът, наречен на Св. Георги вече е почти готов, готов да посреща миряните.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *