Само 20 на сто от хотелите на Слънчев бряг готови да отворят

Около 15-20% от хотелите на Слънчев бряг имат готовност да отворят и да посрещат туристи. Това заяви Малина Стратиева, от туроператорска фирма оперираща с британски туристи, пред бТВ.

Не се очаква да има посещения на британски туристи въпреки отхлабването на мерките, тъй като младите англичани имат определени изисквания за своята почивка, а в същото време с мерките за хигиена и дистанция, хората няма да могат да се насладят на пълноценна почивка. В крайна сметка тези, които не могат да прекарат ваканцията по техните стандарти няма да дойдат, заяви Стратиева.

Страната ни е рекламирана с безплатните чадъри и малкия брой на заболелите в България в британски медии, разказаха от туристическия бизнес. Все още обаче няма дати , в които ще бъдат възстановени чартърите и не е ясно как ще се планират ваканциите. Въпреки липсата на информация в курорта вече започнала подготовка, която включва озеленяване и освежаване на градската среда.

В английски издания пише са България, че е страна с много ниска заболеваемост и с ниски цени. Те са направили и изчисления, че отпадането на таксите за чадъри ще спести на едно британско семейство 140 паунда за седем дневна почивка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *