Само 20 на сто от хотелите на Слънчев бряг готови да отворят

Само 20 на сто от хотелите на Слънчев бряг готови да отворят

Около 15-20% от хотелите на Слънчев бряг имат готовност да отворят и да посрещат туристи. Това заяви Малина Стратиева, от туроператорска фирма оперираща с британски туристи, пред бТВ.

Не се очаква да има посещения на британски туристи въпреки отхлабването на мерките, тъй като младите англичани имат определени изисквания за своята почивка, а в същото време с мерките за хигиена и дистанция, хората няма да могат да се насладят на пълноценна почивка. В крайна сметка тези, които не могат да прекарат ваканцията по техните стандарти няма да дойдат, заяви Стратиева.

Страната ни е рекламирана с безплатните чадъри и малкия брой на заболелите в България в британски медии, разказаха от туристическия бизнес. Все още обаче няма дати , в които ще бъдат възстановени чартърите и не е ясно как ще се планират ваканциите. Въпреки липсата на информация в курорта вече започнала подготовка, която включва озеленяване и освежаване на градската среда.

В английски издания пише са България, че е страна с много ниска заболеваемост и с ниски цени. Те са направили и изчисления, че отпадането на таксите за чадъри ще спести на едно британско семейство 140 паунда за седем дневна почивка.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *