Сандански грабна приза “Туристическа община 2020″

Сандански грабна приза “Туристическа община 2020″

Община Сандански грабна приза в категория „Туристическа община“ на Годишните награди в туризма за тази година, съощиха от пресцентъра на туристическото министерство. По време на петото издание на конкурса ведомството отличи представители на бизнеса, общини и медии.

Тазгодишното издание на надпреварата се проведе по нови правила, които са съобразени с всички промени в работата на отрасъла, наложени от COVID-19. Конкурсът се организира в 11 категории – 4 професионални, 5 художествени и 1 специално предназначена за българските общини. Запази се само състезанието за голямата награда, която е в категория „Изборът на българите“. Тя бе определена сред всички туристически обекти, включени в „100-те национални“ и „50-те малко познати места“.

В тазгодишното издадение заявка за участие подадоха близо 50 кандидати за 10-те категории. Близо 33 хил. гласа бяха подадени по време на онлайн вота, който определи носителите на награди в надпреварата. Най-голям интерес се отчита към голямата награда, която е избрана от над 11 хил. потребители.

Ето кои са останалите победители.

Професионални категории:

  • „ТУРИСТИЧЕСКА АТРАКЦИЯ/ОБЕКТ“ – Исторически парк, с. Неофит Рилски, Варна.
  • „СПЕЦИАЛИЗИРАН ТУРИЗЪМ“ – AQUAHOUSE Thermal & Beach.
  • „ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ“ – Шумен – земята на първите.
  • „ИНОВАЦИЯ“ – Исторически парк, Варна.

Художествени категории:

  • „ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ МАТЕРИАЛ НА ТЕМА ТУРИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ ЗА 2020 Г. В ОНЛАЙН МЕДИЯ“ – „Поморие- черното и бяло злато на България“, Телевизия MU-Vi TV, автор Магдалена Тодорова.
  • „ПУБЛИКАЦИЯ НА ТЕМА ТУРИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ ЗА 2020 Г. В ИНТЕРНЕТ БЛОГ“ – Роси Димитрова, за материала „Забележителностите около нашата морска столица – Варна“- tripswithrosie.com.
  • „ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ МАТЕРИАЛ НА ТЕМА ТУРИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ ЗА 2020 Г. В ТЕЛЕВИЗИЯ“ – документалния филм „Пирин- бялото предизвикателство“- TVT, с Георги Крумов.
  • „ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ МАТЕРИАЛ НА ТЕМА ТУРИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ ЗА 2020 Г. В ПЕЧАТНА МЕДИЯ“ – „Порталът на Северозапада“, в. “Сега” на Начо Халачев.
  • Специална награда в категория „ИЗБОРЪТ НА БЪЛГАРИТЕ“ в тазгодишното издание на конкурса отива при „Исторически парк“, с. Неофит Рилски, Варна.

Победителите в Годишните награди в туризма – 2020 ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазена марка на конкурса – българската роза, изработена от Димитър Германов специално за церемонията.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *