Сандански размрази 17-годишен проект за пречиствателна станция

След 17 години от нафталина извадиха проекта за изграждане на пречиствателна станция за отпадни води в Сандански. Това стана по време на проведеното вчера извънредно заседание на Общинския съвет. Предложението е направено от кмета Атанас Стоянов и получи единодушна подкрепа от 21 общински съветници. Единственият, който се въздържа, бе Явор Аргиров.

Реплика, пусната след гласуването от съветника Петър Додушев: „А, и тук ли сме в играта!”, предизвика бурни възгласи в залата.

След като мина гласуването, Я. Аргиров поиска да аргументира своята позиция: „Няма да обсъждам проекта за пречиствателна станция, а ще поставя въпроса за новия правилник за работа на Общински съвет и питането ми е към председателя Николай Шаламанов. Как ще работи оттук нататък ОбС по новия правилник? Означава ли, че водещата комисия няма да участва по изготвяне на предложенията за извънредното заседание, а дневният ред ще се изготвя от председателя и юрисконсулта?” попита Аргиров.

Н. Шаламандов отговори, че така е по правилник и се съобразява с това, пише в. „Струма“.

Съветникът Ж. Иванов предложи всяка една от водещите комисии да изготвя докладна и предложенията да са на тази база, както е в другите общински съвети. „Ние сигурно сме единственият ОбС, който работи погрешно”, добави Иванов.

Колегата му Георги Георгиев отправи питане защо на трето заседание съветници, избрани от хората, не присъстват в залата, за да участват във важни гласувания, а са избрали да са на почивка, и поиска да разбере какво ще е наказанието им.

Н. Шаламандов отговори, че ще направи проверка и ше се наложат санкции съгласно правилника.

Дадена бе зелена светлина да се изгради нова детска градина в най-големия квартал “Спартак” и да се промени броят на маломерните паралелки в Спортното училище “П.К. Яворов”.

Съветниците упълномощиха кмета Атанас Стоянов да удължи разходи по проект за обзавеждане и оборудване в Първо основно училище “Климент Охридски” за погасяване на краткосрочен общински дълг по договор за кредит, предназначен за финансиране на извършени допустими разходи по проекта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *