Сачева: Всички социални мерки са обезпечени до края на юни

Сачева: Всички социални мерки са обезпечени до края на юни

По нейните думи всички социални мерки са обезпечени до края на юни, а 6,8 % е безработицата за май, от 201 000 безработните са спаднали на 195 500. Това обяви бившият социален министър Деница Сачева в ефира на NOVA NEWS.

„Трябва да получим извинение за упреците на нашите мерки, защото ще бъдат продължен“, смята Сачева. Според нея актуализация на бюджета при тези мерки не е необходима, те са обезпечени.

Сачева смята, че ГЕРБ ще има предимство и на следващите избори. „Винаги сме хвърляли мостове независимо от целия зид на омразата и заклинанията срещу нас. Другите партии трябва да преодолеят политическия си егоизъм и да работят за хората. Действали сме по най-добрия начин по отношение на мерките в кризата. Над 30 000 фирми получиха подкрепа на държавата, запазиха се 300 000 работни места, почти един 1 млн. българи са се възползвали от мерките. Гарантирахме касовите плащания до края на месец юни“, обясни тя.

Относно работата на 45-тото Народно събрание тя каза: „Разпуснатият парламент беше най-безполезния в най-новата ни история, със сигурност един от най-безсмислените. Занимаваше се с политическа корупция. Приеха Изборния кодекс, обслужваха интересите на тези, които искаха да подобрят своите резултати на следващите избори“.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *