Сачева: Всички социални мерки са обезпечени до края на юни

Сачева: Всички социални мерки са обезпечени до края на юни

По нейните думи всички социални мерки са обезпечени до края на юни, а 6,8 % е безработицата за май, от 201 000 безработните са спаднали на 195 500. Това обяви бившият социален министър Деница Сачева в ефира на NOVA NEWS.

„Трябва да получим извинение за упреците на нашите мерки, защото ще бъдат продължен“, смята Сачева. Според нея актуализация на бюджета при тези мерки не е необходима, те са обезпечени.

Сачева смята, че ГЕРБ ще има предимство и на следващите избори. „Винаги сме хвърляли мостове независимо от целия зид на омразата и заклинанията срещу нас. Другите партии трябва да преодолеят политическия си егоизъм и да работят за хората. Действали сме по най-добрия начин по отношение на мерките в кризата. Над 30 000 фирми получиха подкрепа на държавата, запазиха се 300 000 работни места, почти един 1 млн. българи са се възползвали от мерките. Гарантирахме касовите плащания до края на месец юни“, обясни тя.

Относно работата на 45-тото Народно събрание тя каза: „Разпуснатият парламент беше най-безполезния в най-новата ни история, със сигурност един от най-безсмислените. Занимаваше се с политическа корупция. Приеха Изборния кодекс, обслужваха интересите на тези, които искаха да подобрят своите резултати на следващите избори“.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.