Сашо Димитров става селекционер на България

Сашо Димитров става селекционер на България

Селекционерът на младежите Александър Димитров ще е новият селекционер на националния отбор. Той ще заеме мястото на Георги Дерменджиев, чийто контракт не бе удължен. Кандидатурата на треньора вече е одобрена от временно изпълняващия длъжността президент на БФС Михаил Касабов, както и от мнозинството от членовете на Изпълкома.

Остава назначението му само да бъде официализирано.

Очаква се официалният му дебют да бъде в световната квалификация за Мондиал 2022 в Катар срещу Швейцария. Мачът с „кръстоносците“ е на 25 март в София. Три дни по-късно трикольорите приемат Италия.

Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов, който през последната година основно се занимаваше с делата на националните отбори, също намекна накъде духа вятърът.

Той каза, че е дошло време треньор, който е водил успешно юношески и младежки национални формации да поеме мъжкия тим. През последните седмици на няколко пъти в медиите се появи предположение, че Александър Димитров ще замени Георги Дерменджиев.

Ето и какво каза Коща по темата за въвеждането на модел, използван често в Германия: „Да, идеята е такава. Най-накрая трябва да направим нещо такова. Просто треньорите, които са се представили добре в националните гарнитури с години, като са минали през 15, 17, 19, 21-годишните познават футболистите от самото начало. За мен би трябвало да се даде шанс на такъв човек“.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *