Сблъсъкът между Радев и Герджиков – довечера в ефира на БНТ

Сблъсъкът между Радев и Герджиков – довечера в ефира на БНТ

Броени дни преди балотажа в битката за Президентството основните кандидати в лицето на Румен Радев и проф. Анастас Герджиков ще се сблъскат в първи и последен предизборен дебат.

Той ще се случи тази в 20 ч. вечер в ефира на Българската национална телевизия, а словесната схватка помежду им е белязана от няколко протеста в защита на настоящия държавен глава.

Дебатите ще обхващат важните за обществото теми, в които основна роля играе президентската институция, както и политики, виждания и ценности на кандидатите. ЦИК разпореди първи с обръщение към народа на кандидатите за президент и вицепрезидент. Според жребия проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева ще бъдат първи, а Румен Радев и Илияна Йотова – втори.

Два протеста ще се проведат в столицата в защита на Радев. Единият ще бъде под формата на шествие, което ще започне от “Дондуков 2” и ще спре пред сградата на обществената телевизия.

Другият ще е пред турското посолство заради намесата на Анкара във вътрешните работи на страната. Твърди се, че високата избирателна активност от южната ни съседка и резултатите на ДПС са пряко свързани с Ердоган и близостта му с Борисов.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.