Свекърът на Емилия – Фади Башур ще строи кооперация в Благоевград под ЮЗУ

Свекърът на Емилия – Фади Башур ще строи кооперация в Благоевград под ЮЗУ

Сирийският бизнесмен Фади Башур ще строи кооперация на изхода на Благоевград в зелените площи под ЮЗУ. Той е собственик от години на терен точно преди автокъщата в същия район. За имота на Фади Башур има дори одобрен ПУП, а преди дни собственикът е внесъл искане в общината да строи кооперация.

Въпреки че зоната наоколо е оформена като паркова и е сред предпочитаните места за разходки на жителите от близките квартали, от Общинския експертен съвет по устройство на територията обясниха, че няма как да откажат на бизнесмена да реализира инвестиционното си намерение, информира в. „Струма“. Причината е, че в Общия устройствен план на Благоевград, приет на 25.ІІ.2011 г. от ОбС, точно това петно с имота на сириеца е отбелязано в кафяво за жилищна зона, докато всичко наоколо е в зелено.

Фади Башур заедно с Емилия Башур са съсобственици на регистрираната в жк „Ален мак“ в Благоевград фирма „Ламкор-2“ ООД, която има фабрика за производство и търговия с букова дървесина в с. Мурсалево. Бизнесменът е свекър на фолкпевицата Емилия, която преди няколко години се омъжи за сина му Жорж.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *