Световното по ски за младежи в Банско ще се проведе

От Международната ски федерация (ФИС) потвърдиха, че предвиденото за следващия март световното първенство по ски-алпийски дисциплини за младежи в Банско ще се проведе, въпреки забраната за спортни мероприятия за лица под 18 години на територията на страната.

Първенството е предвидено за периода от 1-10 март 2021 година, като за да се намалят рисковете от разпространение на COVID-19, всички странични събития като церемонии по откриване и закриване на шампионата, теглене на стартовите номера не публични места няма да се състоят. Освен това всички стартове ще се проведат без присъствието на публика.

Също така за да се намали рискът от заразяване, броят на участниците ще бъде намален, както и броят на състезанията за всеки пол. Вместо предвидените по пет, момчетата и момичетата ще имат само по три шанса за спечелване на медал. Дисциплините, в които ще се проведат стартове все още не са обявени.

„Въпреки трудната глобална и местна ситуация ние се надяваме на проведем първенство от най-високо ниво с позитивен завършек. Това ще помогне за развитието на спорта у нас и ще вдъхнови бъдещите поколения“, заяви вице президентът на федерацията ни по ски Георги Бобев.

„Доволни сме, че получихме потвърждение от организаторите на Банско 2021. Това събитие е най-важното в нашия младежки календар, то дава стимул на атлети и треньори и поставя основи за развитие на бъдещите шампион“, бе коментарът на Кен Рийс, председател на комитета за младежки спорт към ФИС.

Само седмица преди домакинството си на световното първенство за младежи, Банско ще приеме и стартове от мъжката Световна купа. През тази година зимен курорт номер едно на Балканите ще приеме два гигантски слалома.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *