Седем „коледни села“ в Кипър привличат туристи за празниците

Седем „коледни села“ в Кипър привличат туристи за празниците

Седем „коледни села“ се откриват днес в Кипър и до 15 януари те ще посрещат стотици местни и чуждестранни гости с богата празнична програма, автентични кипърски вкусове, местен колорит и дух.

Инициативата, която се провежда за втора година, цели да утвърди средиземноморския остров като атрактивна коледна дестинация.

С ефектна украса и празнична атмосфера седем от най-красивите и известни села на острова предлагат „различна Коледа“, заяви заместник-министърът на туризма Савас Пердиос.

Заедно с „несравнимото кипърско гостоприемство“ в следващия месец и половина те „ще удивят гостите си с автентични кипърски коледни изживявания“, обеща той.

Програмата на седемте празнични села е пълна с културни събития, развлечения, музика и танци, типични за всеки от районите храни, напитки и занаятчийски изделия.

Посетителите могат да се включат в безплатни работилнички за местна гастрономия и занаяти или в безплатен тур по местните забележителности.

„Коледните села“ се подкрепят от правителството с безвъзмездна финансова помощ до 500 000 евро, като максималната субсидия е 70% от разходите за провеждането им.

За да привлече повече чуждестранни гости за празниците, туристическото министерство рекламира „Коледните села“ в над 30 страни.

Инициативата е част от Националната стратегия за туризъм до 2030 г. за насърчаване на зимния и селския туризъм на острова.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *