Седем отделения на болницата в Благоевград станаха ковидни

Седем отделения на болницата в Благоевград станаха ковидни

Нови две отделения в МБАЛ – Благоевград – по урология и травматология, преустановиха нормалния си прием и започнаха да приемат пациенти с коронавирус. Така държавната болница и по време на четвъртата вълна е на път да стане почти изцяло ковидна.

Към момента болните с „Делта” мутацията се хоспитализират в 7 отделения – инфекциозно, вътрешно, УНГ, неврология, в ковидния сектор на хирургия, урология и ортопедия, които са пълни. При ескалиране на ситуацията и увеличение на броя на заразените ще бъдат отворени ковидни легла и в кардиология, „чисти“ ще останат единствено детско отделение и акушеро-гинекологично, прогнозираха лекари.

30 са хоспитализираните с ковидни инфекции във вътрешно отделение и 16 в „Уши, нос, гърло“, заяви за „Струма“ завеждащият д-р Румен Кондев. „Пациентите са на различна възраст, като условно мога да ги разделя на два типа. Първите изчакват доста време, лекуват се 6-7 дни у дома и след като вече получат дихателни проблеми, търсят лекарска помощ. Другите пък се страхуват и макар че нямат пневмонии, получават паник атаки и искат да бъдат приети за болнично лечение.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.