Седем ретроградни планети ни спъват през септември

Седем ретроградни планети ни спъват през септември

Седем ретроградни планети има този месец.

Макар този брой да звучи доста голям, няма причина да се притеснявате. В крайна сметка по-голямата част от тези ретрогради включват външни планети, а в астрологията външните планети вече са ретроградни почти половината година, което прави въздействието им по-малко забележимо (поне в началото). Има обаче един ретрограден момент, който може да ви затрудни и това е най-известният от всички тях: ретроградният Меркурий.

Ето какво все пак трябва да знаем за всяка една от тези планети и кога са ретроградни.

Плутон (от 27 април до 6 октомври)

Когато Плутон – планетата на смъртта и прераждането – е ретроградна, започва време на вътрешна трансформация. Ретроградният Плутон има начин да ви насърчи бавно да се откажете от нещо, за да можете да освободите място за нещо ново. Плутон също е планета, която управлява контрола, манипулацията и вашите по-тъмни импулси и когато е ретроградна, те се разкриват с пълна сила.

Сатурн (от 23 май до 10 октомври)

Сатурн е невероятно тежка планета, която насърчава отговорността, дисциплината и зрелостта. Когато Сатурн се движи напред, без да е натоварен от ретроградно движение, той има начини да налага закони. Въпреки това, когато Сатурн е ретрограден, правилата стават по-леки, тъй като планетата си почива от интензивния си контрол. Тази ретроградна планета може да ви помогне да преосмислите работната си етика и усилията си.

Юпитер (от 20 юни до 18 октомври)

Юпитер е планетата на разширяване, приключения, мъдрост и спонтанност. Когато Юпитер се изяви, няма как да не забележите въздействието му – той кара нещата да се чувстват по-силни и наситени. Но когато Юпитер е ретрограден, неговата дива природа става по-кротка и яркостта му става по-слаба. Въпреки това, ретроградният Юпитер също има начин да насърчи вътрешния ви растеж и да ви помогне да разширите духовната си страна.

Нептун (от 25 юни до 1 декември)

Няма по-мечтателна планета от Нептун. В края на краищата тази планета управлява вашето въображение, вашата интуиция, вашето подсъзнание и вашата способност да надхвърлите реалността. Нептун обаче има начин да ви накара да повярвате почти във всичко, тъй като тази планета също може да бъде доста илюзорна и дезориентираща. По време на ретрограден Нептун някои от тези илюзии могат да бъдат разбити, което ви дава по-дълбоко чувство за яснота относно истината, която ви заобикаля.

Хирон (от 15 юли до 19 декември)

Хирон е планета (или технически астероид), която е неразривно свързана с вашата уязвимост и несигурност. Той има начин да разкрие най-съкровените ви рани, но също така има начин да ви покаже как да ги лекувате. Когато Хирон е ретрограден, той ви насърчава да ровите дълбоко в сърцето си, за да обърнете внимание на емоционалните борби, които пренебрегвате. Тази ретрограда може да бъде невероятно лечебно преживяване.

Уран (от 19 август до 18 януари 2022 г.)

Уран е планетата на непредсказуемостта, индивидуалността и футуристичното мислене. Тази планета винаги е на две крачки напред, хвърляйки светкавични промени, където намери за добре. Когато обаче Уран е ретрограден, интензивността на неговата нестабилност става по-слаба. Вместо това, ретроградният Уран насърчава вътрешната промяна, докато намерите смелостта да прегърнете автентичната си личност. В крайна сметка тази ретроградна планета може да ви научи на доста неща за вашата независимост.

Меркурий (от 27 септември до 18 октомври)

Ретроградният Меркурий вероятно е ретроградата, от която ще се оплаквате най-много. Когато планетата на комуникациите и разума е ретроградна, всичко има начин да се отклони от релсите. Склонни сте да казвате грешни неща в неподходящия момент, забравяте важни срещи, закъснявате. В крайна сметка ретроградният Меркурий не е подходящ момент за стартиране на нови проекти. Това обаче е перфектната възможност да се върнете към недовършените.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *