Семейство арендатори пропищяха: Крадци пълнят торби с чушки, тъпчат корените

Семейство арендатори пропищяха: Крадци пълнят торби с чушки, тъпчат корените

Шофьор на автобус от община Бобов дол е на прицела на полицията заради скандал с крадени чушки от нива на земеделски производители. На място в нивите са пристигнали полицаи от РУ – Бобов дол след сигнал на арендаторите.

За случая разказаха Радка и Валентин Войнови, които са арендатори и обработват 25 дка земя в землището на село Долистово, община Бобов дол.

Ето какво разказа В. Войнов пред в. “Струма”: „Около 20,00 ч. в четвъртък пътувах от Долистово за Дупница. В близост до градината ми мъж махаше с ръка на стоп. Пред мен имаше микробус, но не му спря. Аз видях, че е с чанти, пълни с моите чушки, и му спрях. Развиках му се, че е крал от моята нива. Той хвърли двете чанти и ми каза, че не са негови, ходил да пика в пипера, който е на 100-200 м от пътя. Познавам го, но ще му спестя името, защото е човек на възраст. Звъннах на тел. 112 и на съпругата ми Радка. Пристигнаха полицаи, взеха обяснения от мен и от него. Напълнил е две чанти с чушки, но е съсипал стотина корена и повече. Беше ги избрал да са зелени и прави за печене”, заключи В. Войнов.

Съпругата му Радка разказа и за друг случай: „На 4 септември пак хванахме крадци в нашите ниви. Този път бяха трима. Пристигнали са с джип “Хюндай”. Единият беше на колене и береше от лютите чушлета, другите двама бяха малко по-надалеч от него. Те беряха само червени чушки. Бяха стъпкали десетки корени при придвижването си в градината. Предполагаме, че целта на идването им са били пъпешите, тъй като имаше следи предния ден, оставени в пъпешите. Аз обаче ден преди кражбата ги обрах и продадох на пазара. Набрах 310 кг пъпеши. От пъпешите сигурно са щели да варят ракия.

Семейството на сестра ми и ние със съпруга ми отгледахме върху 25 дка на тази нива чушки, домати и пъпеши. В този имот сме хвърлили 20 000 лв. за торове, семена, окопаване. Има и капково напояване. Когато копаем, никой не идва да помага, а сега всички тичат да крадат. Сутрин, като пристигнем в градината, си личат следите от крадците, тъй като, където минат, унищожават реколтата, газят върху корени с чушки и домати. Всичко това е загуба. Налага се постоянно да има човек от нас на полето. Който го хванем, викаме полиция, за да не търпим загуби от крадците”, заключи Радка Войнова.

В бюлетина на пресцентъра на ОДМВР – Кюстендил пише, че откраднатите чушки са 10 кг. Срещу крадеца е образувано досъдебно производство.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *