Семе от метла бори цирозата

В последно време специалистите отбелязват многократно увеличаване на чернодробните заболявания. Цирозата е едно от най-често срещаните и коварни състояния. Макар да се смята за нелечимо, стара билкова рецепта, комбинирана с правилна диета, избавят дори най-тежко болните в рамките на 6 месеца, пише lechebno.com

За целебната отвара е нужно семе от метла – поне 10 кг за целия курс на лечение. 250 г от него се поставят в 4 л вода и се оставя да ври, докато изври половин литър от течността и тя остане 3,5 л.

След това се прецежда и от тази отвара се пие цял ден – без значение дали на гладно, или не. Използва се вместо вода, като не се приема никаква друга течност – нито вода, нито сокове, нито чай и кафе. Успоредно с това стриктно се спазва диета, като напълно от рациона се изключват свинското месо и алкохолът.

В менюто влизат основно пилешко (без кожата) и крехко телешко месо, много риба, орехи, ябълки, яйца без жълтъка и колкото може повече цитрусови плодове. При по-леките случаи това продължава поне 3 месеца, докато при тежки случаи на цироза – поне 6 месеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *