Сестра от болницата в Пловдив: Контактувахме с починалата без маски и ръкавици

Десетина сестри от Общинска болница „Свети Мина” в Пловдив са контактували без защитно облекло с 84-годишната жена, която вчера почина там след съмнения за коронавирус, но без да са й взети проби.

„Всички, които бяхме на смяна, с един от лекарите, приехме болната в задоволително състояние.

Никой нямаше защитно облекло, бяхме без маски, без ръкавици и се наложи на следващия ден един от лекарите да закупи с лични средства маски и ръкавици.

Само по това съдете как ръководството на болницата се грижи за персонала”, разказа пред бтв една от сестрите.

По този повод областният управител на Пловдив Дани Каназирева, която е ръководител на Областния щаб за борба с коронавируса, направи следния коментар:

„На първо време е решението на Областния щаб. Направили сме график за всички държавни болници, като сме включили и частните болници. Отделени са легла, цели отделения, болници с отделни входове имат изолирани помещения, които при случаи ще приемат първите заболявания. Първият етап е в инфекциозната болница, отделение в окръжна и частните болници. Едва тогава, ако се случи, ще пристъпим към тази болница, общинската.

Тя посочи, че тепърва предстои в понеделник заседание за апаратурата в „Света Мина” и нейната подготовка.

„Но тук ще искам подкрепата на Община Пловдив. Сами няма как де справим, ако в тази ситуация не сме единни и не мобилизираме всичките си усилия, не може един, 5, 10 човека да се справят. Ще поискам и относно наличието на персонала, как останалите болници ще осигурят персонала в тази общинска болница. Наличен персонал, облекла защитни средства и всичко останало“, заяви още Каназирева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *