Сигнал: В района на Ловния дом дървета са пробити, в дупките е изсипана киселина

Благоевградчани сигнализират пред в. „Струма”, че вчера сутринта при разходка в парка при Ловния дом се натъкнали на странна гледка. Вниманието им привлекли няколко дървета в района на Обсерваторията в посока бившия ресторант „Бор“, които изглеждали, меко казано, обезпокоително. В стволовете на две дървета, най-вероятно брястове, са направени дупки като с бормашина, а вътре има сложена някаква течност, приличаща на киселина, която се пени и издава съскащ звук“, разказаха те, обезпокоени и недоумяващи каква всъщност е въпросната течност, кой и защо е направил дупките…

Репортер на „Струма“ отиде на мястото и действително видя, че покрай самата алея има две дървета с пробити по две дупки. Самата кора бе мокра, както и под дърветата, което означава, че действително е изсипвано нещо в тях, а течността, просмукала се в стволовете, има мирис на нещо средно между лекарство и бензин…

В опит да разгадаем мистерията се свързахме с ЮЗДП, но по информация на директора на „ДГС Благоевград” инж. Калин Зашев терените около Обсерваторията, Ловния дом и „Бор” са общинска собственост.

Че въпросните терени са общински, потвърди и служител на „Зеления телефон” в РИОСВ – Благоевград, където също звъняхме за информация. Заинтригуван от изпратените му снимки бе зам. кметът по сигурността Любен Милев. „Най-вероятно това се прави, за да изсъхнат дърветата“, предположи зам. кметът и заяви, че ще бъде извършена проверка на място и при необходимост ще бъде сигнализирана полицията.

Докато институциите се задействат, благоевградчани продължават да се питат кой и защо е направил дупките, каква е течността, излята в дърветата, опасна ли е тя за хората и за растителния вид.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *