Синът на бившия командир на военното поделение в Банско започва строеж на апарткомплекс

Синът на бившия командир на военното поделение в Банско започва строеж на апарткомплекс

Синът на бившия командир на военното поделение в Банско Емил Пачеджиев – Иван, заедно със съдружници започва строителство на апартаментен хотелски комплекс в Банско. Той ще е в местността Грамадето, където има десетки хотели, върху терен от 3676 кв.м. Сградата е планирана със застроена площ 800 кв.м и на 2 етажа. Капацитетът на апарткомплекса ще е 80 легла. Още през 2007 г. за терена е станало преотреждането от земеделска земя, но тъй като до момента други съгласувателни дейности не е имало и не е реализирано строителство, процедурата по преотреждане трябва да се повтори.

Според РИОСВ – Благоевград пречки няма, тъй като инвестиционното предложение не попада в границите на защитени територии и защитени зони, а най-близо разположената защитена зона „Пирин” за опазване на дивите птици, на природните местообитания и на дивата флора и фауна е на геодезично разстояние от около 360 м.

Еколозите смятат, че при това положение строителните дейности няма да окажат значително отрицателно въздействие върху типове природни местообитания, видове и техните местообитания, предава в. „Струма“.

Иван Пачеджиев ще строи заедно с още 3-ма съдружници на частни начала, без да имат обща фирма, въпреки че неговото име е свързано с „Лале 82“ ООД, където държи 33%, и е управител на „Графит“ ООД. С този си проект Иван Пачеджиев влиза в бизнеса на баща си, който премина през гарнизоните в Кресна и Симитли, до 2003 г. бе командир на банското поделение, после няколко години работи като началник на сектор „Личен състав“ в Министерството на отбраната и след общо 32 г. военна служба стана управител на голям хотел в разложкото село Баня.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *