Синът на Дон Секули губи складовете си в стопанския двор в Българчево

Синът на популярния в близкото минало благоевградски бизнесмен Иван Секулов, известен с артистичния си псевдоним Дон Секули, напомни за някогашния размах на баща си, през когото минаха какви ли не бизнес начинания. Оказва се, че Димитър Иванов Секулов е бил собственик на 2 дка в стопанския двор на родното село на майка му Българчево, но още през 2007 г. е направил ипотека на терена, а после и втора. Явно той не е успял да се издължи и сега частен съдебен изпълнител продава мястото.

Става въпрос за поземлен имот от 1812 кв.м в местността Веляко, в който има складове. Определената за наддаване начална цена на терена е 16 468 лв. Отварянето на ценовите предложения е насрочено за 17.11.2020 г.

За да се стигне до публичната продан, явно семейството още не е успяло да се съвземе от бившето си съдружие с македонски партньори, които преди доста години завлякоха главата на семейството с огромна сума, съобщава „Струма“. Дотогава бохемът Дон Секули въртеше винарната на хотел „Бор“, после нае бившата Синя къща, но стопанисващата я през 2009 г. партия СДС го изгони, защото не си плащаше наема. Като приключи ресторантьорския бизнес в Благоевград, Дон Секули се зае с производството на ковчези.

След погребалния бизнес неуморният благоевградчанин се върна към старата си тръпка – ресторантите, но този път в гръцкия курорт Аспровалта, където нае заведение и етаж от хотел, за да го предлага на почиващи. Кръсти обаче ресторанта „Шок“ и се натъкна на сериозен проблем с местните, които нямат звука „ш“ в речта си и започнаха да наричат ресторанта „Сок“. Не това обаче бе причината Дон Секули да остави и този ресторант. После със съпругата му Атанаска започнаха шивашки бизнес.

Извън опитите да си изкара парите по честен начин и с труд Ив. Секулов има и един не толкова почтен. През 2007 г. той бе осъден на 2 г. с 5-г. изпитателен срок заради взети по 2000 лв. от две кандидат-правистки, които му повярвали, че ще ги вкара в ЮЗУ без приемен изпит.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *