Синът на Корнелия Нинова със забрана да се връща в България

Крути мерки срещу коронавируса е предприела банката, в която работи синът на Корнелия Нинова – Рафаел. От ръководството на „Голдман Сакс“ пуснаха изявление в световни медии като Ройтерс и „Вашингтон поуст“, че забраняват на служителите си да летят извън Америка.

Така наследникът на шефката на БСП нямало да може да се прибира до България за известно време. Ако епидемията продължи да се разраства, Рафи най-вероятно ще прекара Великден сам в Щатите, а не при майка си и татко си.

До решението на банката, където синът на Корнелия работи като анализатор, се стигнало, след като станало ясно, че има потвърден случай на заразен с коронавирус на „Уолстрийт“. В изявлението на работодателите му се казва, че фирмата е задължила служителите да отложат всички несъществени международни пътувания поради епидемията от коронавирус, а ако все пак им се налага спешно да летят, трябва да получат одобрението на главния оперативен директор.

В доклада от „Голдман Сакс“ заявяват, че разширяват своите „предпазни мерки“, свързани с огнището, както и политиката си за самоизолация, тъй като международният бизнес се стреми да ограничи разпространението на епидемията. „Целият персонал, който е посетил страните Китай и Южна Корея или е имал близък контакт с хора, които са били там, е длъжен да се самоизолира и да остане извън офиса за поне 14 дни“, се казва още в изявлението.

В една от най-големите банки в света Рафаел заема длъжността финансов анализатор от вече 3 години и 9 месеца. В Ню Йорк наследникът на социалистката се установи веднага, след като се дипломира в университета „Бъркли“ в Калифорния, а от известно време насам обитава просторен апартамент в един от най-престижните квартали в света – „Манхатън“. В Щатите Рафи пребивава от далечната 2012 г., когато напуска бащиното огнище, за да следва математика, статистика и икономика в един от най-реномираните американски университети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *