Ситуацията в Югозапада се нормализира след наводнението

Ситуацията в Югозапада се нормализира след наводнението

Три дни след водното бедствие ситуацията в Благоевградска област се нормализира, а хора и институции са направили невъзможното, за да преодолеят последствията. Това заяви по време на посещението си в района премиера Бойко Борисов.

Заедно със заместник- министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, премиерът инспектира най- критичните точки по поречието на река Места, която разруши подпорни стени, подкопа пътища и скъса диги, като наводни десетки къщи и заля земеделски земи.

Временно е укрепена подпорната стена под пътя Банско-Гоце Делчев в района на село Места, възстановено е и двупосочното движение по важната пътна артерия. След оттегляне на водите участъкът ще бъде обследван и ще се извърши трайно укрепване на стената.

Възстановен е и залетия участък от пътя между град Хаджидимово до село Блатска, както обеща преди три дни премиерът.

Според експерти коритата на двете трансгранични реки Струма и Места са спаднали с повече от един метър, което застрашава старите мостови съоръжения. Заради сигнали за безконтролно изземване на баластра и пясък ВАП разпореди на три министерства да извършат спешни проверки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *