Скандални разкрития за ченгетата, арестувани за подкуп край Симитли

Скандални разкрития за ченгетата, арестувани за подкуп край Симитли

Двама сержанти от Пътна полиция при Главна дирекция „Национална полиция“ са задържаните за искан преди дни подкуп от шофьори край Симитли, единият от които превозвал контрабандна дървесина.

Сержантът Александър И. и негов колега били командировани на принципа на ротацията от София в Благоевград. Това е практика в МВР, с цел намаляване именно на подобни случаи и като антикорупционна мярка. Пътните полицаи пътували из региона със служебен автомобил КИА и били позиционирани на главен път Е 79, пише struma.com.

Проверка установила, че служебният им автомобил бил с умишлено повредено или заглушено записващо устройство, което има във всеки автомобил на „Пътна полиция“, и което записва всяка проверка, така че полицаите да не могат да изнудват водачите на автомобили и да бъдат обект на непрекъснато наблюдение.

Според запознати, двамата сержанти искали от водачи между 500 и 1000 лева за прикриване на нарушение на пътя или престъпление, както в случая с контрабандната дървесина.

Как се е стигнало до разобличаването им, не е ясно. Дали има депозирана жалба от рекетиран, или сержантите са били обект на разследване от Вътрешна сигурност и са паднали в капан, ще стане ясно утре след брифинг на Окръжна прокуратура- Благоевград по случая. Знае се, че са арестувани от колегите им от Вътрешна сигурност на работните им места.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *