Скандално изгониха български волейболисти от хотел в Австрия

Неприятни часове преди втората среща от 1/16-финала в турнира „Чалъндж къп“ имаха волейболистите на „Марек Юнион-Ивкони“ при визитата си в Австрия на УВЦ „Веберцайле“. Дупничани спечелиха и двете срещи с по 3:0 гейма като гости и се класираха за осминафинала. Горчив привкус обаче ще остане у българите, заради неспортсменското поведение от домакините.

„В неделния ден, най-изненадващо домакините ни заявиха, че трябва да освободим повечето стаи в 11 часа, а двубоят бе чак от 19 часа. Даже ни казаха, че са приготвили място, където да престоят играчите до мача. Заведоха водача на тима ни Кристиана Дедикова в новия ни „хотел“, а той бе… едно физкултурно салонче, в което бяха поставили дюшеци на пода. Бяхме втрещени от решението на домакините и категорично отказахме.

Австрийците явно бяха готови на всичко, за да ни разколебаят преди втория двубой, и в крайна сметка всички се наблъскахме в 5 стаи до мача. Нямаше как да потърсим съдействие от ЦЕВ в неделния ден, но веднага уведомихме дежурния делегат на двубоя за случилото се и внесохме жалба.

Организацията бе под всякаква критика, храната далеч от нормалното, но всичко това преглътнахме. Но да спят играчите във физкултурен салон, нямаше как да позволим. Имаше и други „елементарни номера“, но няма да ги коментирам. Важно е, че момчетата се държаха мъжки, изиграха мача като колектив и успеха е на лице, за което заслужават поздравления“, коментира мениджъра на клуба Людмил Найденов.

На осминафинала, дупничани чакат победителя от двубоя между украинския „Барком-Кажани“ и румънския гранд „Динамо“ (Букурещ).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *