Скандал! Пернишкият „Миньор“ хвърля БФС в лапите на УЕФА

Ръководството на Миньор реагира със светкавична позиция, изпратена до министър-председателя Бойко Борисов, спортния министър Красен Кралев и Българския футболен съюз, относно решението на Изпълкома за насрочване на бараж за определяне на първенеца в Югозападната Трета лига.

Публикуваме текста без редакторска намеса:

„Уважаеми господа,

Ръководството на ФК Миньор категорично не приема обявеното днес решение на Изпълнителния комитет на БФС да се проведе бараж за определяне на победителя в Югозападната трета лига. Нашият отбор е на първо място в групата в продължение на 18 кръга до прекъсването на първенството, наложено от извънредното положение в страната.

Лидерството ни в класирането се дължи на изключително много работа и е постигнато единствено и само на зеления терен.

ФК Миньор не определя числеността на Югозападната трета лига, програмата за провеждане на първенството, нито пък има вина за прекъсването на шампионата.

Категорично считаме, че не е справедливо в останалите трети лиги да се зачита настоящето класиране, а само в една да се назначава бараж. Такъв мач за определяне на победител е безпрецедентен. Ние сме категорични, че такъв двубой е в разрез с феърплея и правилата наложени от БФС.

Миньор Перник е отбор с огромни традиции. В 101-годишната си история неведнъж сме ставали свидетели на несправедливости спрямо клуба. Дали сме много на българския футбол с талантите и легендите на Миньор и считаме, че отборът и привържениците му не заслужават такова отношение.

ФК Миньор настоява или първенството да бъде завършено в пълния му обем или както в останалите три зони, да бъде преустановено безусловно и настоящото класиране да се счита за окончателно. Ние не желаем да рискуваме здравето на нашите футболисти в условия на пандемия. Не желаем да ги принуждаваме да тренират във време, в което колегите им от всички останали аматьорски клубове са в принудителна ваканция.

До този момент ФК Миньор най-отговорно изпълнява всички мерки, наложени от парламента и правителството, за да запазим здравето и живота на треньорите, състезателите и привържениците си. Считаме, че назначаването на бараж, с цел да се угоди на някого е меко казано необоснована прищявка!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *