Скиори от Банско прославят България в Норвегия

Националният състезател и представител на Ски клуб „Юлен” – Георги Ергин, е с най-добри резултати за България на световно първенство за младежи за последните 30 години.

Норвежкият курорт Нарвик е домакин на световното младежко първенство, в което страната ни е представена от четирима алпийци, двама от тях са представители на Ски клуб „Юлен”.

При младежите в дисциплината спускане Георги Ергин се представи чудесно и зае 26-о място. В спускането нашият състезател върна славата на България отпреди 30 години, като се класира на 21-во място. И двата резултата на Ергин са най-добри за България.

Ски бегачът от Банско – Тодор Малчов, пък направи добро представяне на състезание от FIS в Словения, както и на младежкото световно първенство по ски бягане в Германия.

В рамките на една седмица той участва на две много силни състезания. На световното първенство той влезе в топ 50 в дисциплините 10 км класически стил и 30 км свободен стил. В дългата дисциплината Малчов беше единственият представител от България.

В Словения той зае 14-о място на 10 км класически стил, като участваха състезатели от Словения, Румъния, Австрия, Аржентина, Босна и Херцеговина, Турция и други страни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *