Ски зоната в Банско затвори врати – край на сезона! Щабът: Бъдете разумни!

Ски зона „Банско” вече е затворена! Това стана днес по обяд заради разпространението на вируса COVID-19 и по препоръка на Кризисния щаб на община Банско. Ръководството на „Юлен” АД взе решение да преустанови работата на Ски център „Банско”.

„Молим всички да спазват стриктно указанията на властите във връзка с обявеното извънредно положение! Вярваме, че ще преминем този труден момент и ще покажем, че сме единни в борбата срещу тази невидима заплаха, като се разделим един от друг!

Ако има новини във връзка със ски центъра, ще ви информираме своевременно по информационните канали на „Банско Медиа Груп”! Надяваме се да се видим през лятото!

Бъдете разумни и здрави!”, това написаха от фирмата-концесионер на своята фейсбук страница.

Както вече се знае, за 9-годишно дете от Великобритания в Банско бе доказано, че е заразено с коронавирус.

Банскалии са притеснени и в последните часове настояха в социалните мрежи да се затвори ски зоната в Пирин планина. „Това трябваше да стане по-рано. Защото там има точно това, което не бива да се допуска – струпване на много хора на едно място.

Първо се редят на опашката пред лифта, след това по стълбите се събират по 200-300 души, после са заедно в една кабинка. В същото време тези чужденци се обслужват от жители не само на нашата община, но и на други общини, които работят в туристическия бранш тук”, коментират жители на Банско.

Те твърдят, че в последните дни в ски зоната туристите са намалели значително, но доскоро е имало доста гости от десетки държави.

„Опасността за нас е много по-голяма, тъй като има толкова много чужденци. Доста са и тези, които имат имоти тук, в апартаментните комплекси няма как да проследиш кой влиза, кой излиза. Всеки собственик на жилище в тях може да си покани който пожелае. Там е много трудно да се осигури контрол”, твърдят банскалии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *