Ски зоната над Банско дава старт на сезона в четвъртък

Ски зоната над Банско дава старт на сезона в четвъртък

Без официално откриване, гости и празнични събития ще започне за първи път зимният сезон в курорта Банско заради кризата с коронавируса. Лифтът ще заработи в четвъртък, както и повечето от съоръженията в ски зоната. По-голямата част от пистите ще бъдат на разположение на любителите на белия спорт.

В момента в Пирин планина има доста естестен сняг, на места снежната покривка е над един метър. „Всеки може да заповяда на 17-и декември, за да кара ски при нас. Трасетата са отлично подготвени. Нямаме никакви проблеми с организацията. Ще има по-малко туристи, но пък те ще могат да се насладят на красотата на планината и на практикуването на любимия спорт”, каза Иван Обрейков, маркетинг директор на фирмата концесионер.

Има задължителни мерки срещу COVID-19 на територията на Пирин планина, която попада в рамките на концесията. Всички ще бъдат длъжни да носят предпазни маски в затворени помещения – в гардеробите за ски, в начална, междинна и крайна станция на кабинковия лифт, в самите кабинки. За изпълнението на ограничителните мерки ще следи охраната в ски зоната. Няма да се правят никакви компромиси с нарушителите.

„Ние гарантираме здравето на нашите клиенти. Кабинките ще се дезинфекцират три пъти на ден срещу коронавирус. Ще въведем ограничение на бройката хора, които ще могат да са едновременно в гардеборите и заведенията, както и пред касите”, каза още Обрейков.

Пред начална станция на лифта има два автомата, от които любителите на зимните спортове ще могат да си закупят дневни карти за ползването на съоръженията в ски зоната. Целта е да не се стига до струпване на много хора пред касите.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *