Ски учител от Банско се самоопредели като заразен с коронавирус

Ски учител от Банско се самоопредели, като болен с коронавирус. Шофьорът превозвал заболелите с COVID – 19 е под карантина. Вчера млад мъж представил се за ски учител в Банско посети инфекциозно отделение на МБАЛ-Благоевград.

Пред медиците той споделил, че има температура и стягане в гърдите. След обстоен преглед В. Ч. е посъветван да се прибере вкъщи, за да се само лекува от настинка. Най-вероятно обстановката в Банско влияе до голяма степен върху психиката на младежа, който може би е работил като ски учител с англичани.

Припомняме, че от вчера в Банско има 2 лица с положителна проба за COVID – 19. Единият случай е на 9-годишно дете от Англия, пристигнало с още 4-ма членове на семейството си в техен собствен апартамент. Другият е на 78 годишен англичанин, който от две години живее в Банско и няма информация да е пътувал извън България през последните няколко месеца.

Под карантина са общо 7 човека – споменатите по-горе и шофьорът, който е докарал английското семейство от летището в София до Банско.

Шофьорът се казва Светослав, живее в ромската махала на Банско и според роднини е правил трансфери с микробус по трасето Банско-София-Банско благодарение на Народният представител от ПП ГЕРБ Александър Мацурев, който пред Пиринско.ком споделя, че не познава Светослав. От вчера под карантина са поставени и намиращите се в апартаментния комплекс, в който английското семейство пребивава.

„За дните от 13 март до днес, броят на пребиваващите туристи в гр.Банско е намалял 3 пъти. Призовават се хотелиерите да предприемат необходимите действия за спиране приема на нови туристи. За тези туристи, които не могат да напуснат веднага, се препоръчва да се организира изхранването им в хотелите, съобщи на извънреден брифинг кметът на града Иван Кадев.

Общинският кризисен щаб е в непрекъснат контакт със здравните и правозащитните органи за координиране на действията. Той действа в интерес на гражданите, но в рамките на правомощията си в съответствие с действащото законодателство, съобщават още от пресцентъра на община Банско.

Медиците са категорични, че обстановката в страната, която в момента е сериозна, влияе до голяма степен върху психиката на хората и отключва подобни заболявания – повишено артериалното налягане, което пък води до инсулти, инфаркти и др.

Медиците апелират хората да изпълняват мерките, предприети от държавата, да запазят в тази тежка ситуация спокойствие и самообладание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *