Скъса се дига на река Струма, 11 къщи в Радомирско са залети

Скъсала се е дига на река Струма в района на радомирското село Прибой. Много земеделски земи и имоти са под вода, залети са 11 къщи.

Кметът Пламен Алексиев съобщи, че довечера ще се наложи хората да бъдат евакуирани. Изграждат се диги на реката, за да не бъдат наводнени пътищата в района.

В останалите засегнати от наводненията селища в района обстановката се нормализира и се работи по отводняване на залетите вчера имоти. Безсънна беше нощта на засегнатите от наводненията селища. За радост ситуацията бе сравнително бързо преодоляна. За това, което се прави днес – отводняването на залетите с вода домове и дворове, разказа пред БНР кметът на Батановци Радослав Петров: „По най-бързия начин трябва да отводним домовете, защото виждате, какво е времето и ще създаде допълнителни усложнения след това“.

Според Петров причината за вчерашната ситуация е: „Неконтролируемото и ненавременно изпускане на язовир „Студена“ и заустената канализация на Перник в река Струма. Когато се вдигне нивото на р. Струма, започва да връща обратно по тръбата и всички шахти снощи, канализационни, газоприемни, всички бяха като гейзери в града“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *