Слагат контейнери за боклук в Рила заради лагера на Бялото братство

Поставят допълнително контейнери за отпадъци в района на хижа „Пионерска“, заради лагера на Бялото братство, който е изграден на Седемте рилски езера.

„Поставихме четири кубикови контейнери. Коментирайки със служителите на паркинга, не е като друга година, няма такъв наплив, но все пак говори за една доста засилена посещаемост в този период. И на Езерата, и при нас посещаемостта е наполовина под тази през м.г.“, обясни кметът на Сапарева баня, Калин Гелев.

Той бе категоричен, че екипи на общината ще следят и за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в разгара на летния сезон по планината.

„Проблемът е, когато се претоварват багажите на прословутия 17 стълб. Голяма част от боклуците миналата година не ги бяха свалили. Ще следим изкъсо нещата. Ако някъде се окаже, че се формира незаконно сметище, ще реагираме своевременно, така че да не се допуска замърсяване и безпорядък в района“, категоричен беше кметът Гелев.

Заради коронавируса тази година е разрешено да има до 60 палатки и до 200 души в лагера на Седемте рилски езера, който вече е изграден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *