След голямата авария: Кметът на Дупница привика шефа на ВиК на килимчето

Кметът на Дупница инж. Методи Чимев привика за обяснение шефа на ВиК Илия Илиев заради създалата се ситуация отпреди дни, когато заради авария, възникнала в района на Дренски рид, градът и някои села останаха дни наред без вода.

“Аварията бе огромна, това го разбирам. Няма застраховка, че няма да се появи нова такава във всеки един момент. Но не разбрах защо при създалата се кризисна ситуация не бе организирано веднага водоподаване от резервни източници?

ВиК трябва и са длъжни да имат такава организация, която за мое, както и за съжаление на жителите, не бе направена веднага. Разпоредих незабавно да започнат рехабилитация на помпена станция “Таушаница”, за да избегнем в бъдеще подобни ситуации. Очаквам подробния доклад от ВиК в следващите дни”, категоричен бе инж. Чимев.

Припомняме, че община Дупница изготви през миналата година проект за реконструкция на помпената станция в квартал „Таушаница“, който трябва да реши генерално проблема с безводието в града и част от селата, пише „Струма“.

Проектът, който е на стойност около 500 000 лв., включва и изграждане на нов напорен водопровод от помпена станция „Таушаница“ до разпределителната шахта „Дренски рид“. Една от целите е помпата да стане по-мощна, а тръбите на водопровода да бъдат с диаметър ф200, тъй като в момента са едва ф80, което затруднява този процес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *