След 22 г. начело на Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград д-р Любенова се пенсионира

След 22 години начело на Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград Теменужка Любенова се пенсионира. По този повод нейни колеги, съмишленици и приятели й организираха импровизирано тържество. Нищо неподозиращата д-р Любенова пристигна вчера в общината, за да подпише документите за пенсионирането си, при което бе извикана в зала „22 септември”. Там бе посрещната с музикален поздрав от мъжка фоклорна група „Бански старчета”.

Д-р Любенова бе изненадана и с ефектни букети цветя, икона на Света Богородица с иконостас, а сред дошлите да я поздравят бяха началникът на РУО Ивайло Златанов, преподавателката от Факултета по педагогика на ЮЗУ д-р Марияна Шехова, Мирела Кючукова от Православния център и съпругът й отец Светослав. Неотлъчно до Т. Любенова бе и съпругът й, бившият директор на ІІ ОУ Христо Манчев, който с усмивка сподели, че оттук нататък двамата ще се отдадат само на хубави неща. Развълнувана, д-р Любенова благодари на присъстващите.

„Работя от 1982 г. и неминуемо за този период от време в мен се натрупа умора. Винаги в работата си съм се притеснявала най-много да не би някой да си отиде заради моя грешка. Това е огромно бреме и товар, от който чак сега започнах малко по малко да се отърсвам”, сподели пред в. „Струма” д-р Любенова, която е педиатър и преди да създаде и да оглави Общинския съвет по наркотични вещества, 14 години е работила в VІІ СУ „Кузман Шапкарев”.

Именно като училищен лекар тя прави първото проучване за нагласите за употреба на наркотици в училищата в Благоевград. Резултатите сред 1000 ученици я мотивират да започне провеждане на лекционни курсове в училищата и да помага на децата, за да са наясно с всички последици, които е възможно да се случат след употреба на наркотици. Така д-р Любенова полага основите на една своя лична кауза – да се бори за децата, станали жертви на дилърите на дрога, и да предпази подрастващите да не опитват никога.

Милото и вълнуващо тържество за пенсионирането на д-р Любенова завърши с почерпка на по чаша вино и обща снимка за спомен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *