След 8-годишна съдебна сага: Конфискуват имотите на братя Галеви?

След 8-годишна съдебна сага: Конфискуват имотите на братя Галеви?

Дали имущество на братя Галеви и техните съпруги на стойност над 4 милиона лева ще бъде отнето в полза на държавата, ще стане ясно в края на лятото след 8-годишна съдебна одисея. Днес делото за отнемане на престъпно придобито имущество, образувано по искане на КПКОНПИ, най-сетне беше обявено за решаване от Окръжния съд в Кюстендил.

Процесът срещу Ангел Христов и Пламен Галев, известни като „Братя Галеви“, и техните съпруги започна през 2012 год. и бяха проведени 39 съдебни заседания.

Днес съдебният състав обяви като изяснено от фактическа и правна страна делото. До 15 август т.г. всички страни трябва да представят писмените си защити, след което ще се чака решението.

В хода на делото бяха разпитани по съответната процедура и лица в Кипър и на Сейшелите, с които братя Галеви са имали бизнес или финансови взаимоотношения и контакти, предава БНР.

Предстоящото решение на Окръжен съд-Кюстендил е първа инстанция, следват още две – Апелативен и Върховен съд.

Пламен Галев и Ангел Христов бяха осъдени на съответно 7 и 5 години затвор за ръководене на група за рекет. След присъдата напускат страната и вече близо 8 години са в неизвестност.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.