Случаите на COVID-19 у нас вече са 92, нови болни в Смолян и Велико Търново

Случаите на COVID-19 у нас вече са 92. От днес има още 11 случая, съобщи на редовния брифинг председателят на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски. В нови 2 областни града има регистрирани случаи на коронавирус – това са Смолян и Велико Търново.

В родопския град пациентът се е върнал от Великобритания преди 2 дни. Той е в сравнително добро състояние и е настанен в местната болница. Болният във Велико Търново също е в добро състояние, като се лекува в местната инфекциозна болница.

По думите му на този етап няма установени нови случаи в Банско. На Балканите в Румъния има 29 нови случая, Сърбия 11 повече и т.нат.

Генерал Мутафчийски отново припомни, че гражданите които се връщат от чужбина трябва да отидат в домовете си в 14-дневна карантина и ще бъдат проверявани стриктно от органите на реда. По време на карантината, ако имат някакви оплаквания, те трябва да се обадят по телефона на личния си лекар, без да ходят до него и да се срещат с него.

От там по преценка на личния лекар може да бъде изпратена линейка, която да транспортира пациента до съответната болница.

Мутафчийски отново повтори, че при леко и среднотежко състояние се прилага лечение вкъщи. При тежко състояние болният се приема в болница, в лечебно заведение ще се лекуват и всички възрастни и хора с хронични заболявания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *