Смешници, шибаняци и… 200 часа „каторга“ за мъж без маска, набил полицаи в Благоевград

Благоевградчанин бе осъден за хулигански прояви часове преди настъпването на Великден. В събота, около 18,40 ч З. Ч. бил без маска в района на църквата „Св. Николай“ в Благоевград. Полицаи му направили забележка, че носенето на маски е задължително. Той обаче започнал да ги обижда, като ги наричал „духачи“, „смешковци“, „Ха-ха смешковци, хайде да ви видя как ще ме задържите“, „шибаняци, нищожества“. Наложило се да бъде задържан заради непристойното поведение, но се дърпал, псувал и заплашвал полицейските служители, че ще ги пребие. Нанесъл два удара с крака по краката на инспектор Е. М. и оказал съпротива и на останалите четирима униформени.

„Деянието се отличава с изключителен цинизъм – извършено е на православен празник в района на православен храм, при грубо незачитане на установените порядки при условията на епидемилогичната обстановка и при незачитане на указанията на органите на реда и при отправяне на заплахи и обиди към представител на органите на реда и оказване на съпротива при задържане“, категоричен е районният съд в Благоевград.

З. Ч. е бил задържан, а след това е постигнал споразумение с прокуратурата, одобрено от районния съд. Наложено му е наказание пробация за 10 месеца със задължителна регистрация по настоящ адрес и трябва да се подписва три пъти седмично пред пробационния служител или определено от него длъжностно лице. Другото наказание, което получи е безвъзмезден труд в полза на обществото в общ размер на 200 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *