Смут! Обраха две банки насред Берлин само за час

Два банкови обира в Берлин вдигнаха полицията на крак във вторник сутрин, предаде в. „Билд“.

За много кратко време – между 9 и 10 ч местно време, крадците ударили банкови клонове в центъра на града. И в двата случая извършителите избягали. Въоръжен с нож мъж влязъл в клона на „Комерцбанк“ в квартала Шьонеберг между 9 и 9,15 ч и поискал пари, след което избягал с велосипед. Не е ясно колко плячка е взел.

Само половин час по-късно въоръжен човек нападнал клона на същата банка в квартала Шарлотенбург и поискал. Този клон се намира само на три километра от първия. Полицията не изключва вероятността да става въпрос за един и същ извършител. Нито един клиент или служител на банката не е пострадал при нападението.

49-годишен служител на първия клон обаче изпаднал в шок и бил хоспитализиран, заяви полицейски говорител. Привечер полицията разпространи снимки от охранителните камери на обраните банки, от които става ясно, че извършителят е бил с джапанки.

Само преди три седмици, неизвестни извършители се опитаха да ограбят клон на „Фолксбанк“ пак в Шьонеберг, припомни „Билд“. Тогава дори имаше изстрели и един охранител бе ранен. Извършителите се опитаха да пробият задната врата с таран, закачен на ван. След стрелбата те избягаха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *