Сноубордистката Теодора Пенчева: С майка ми се заразихме в Банско

Бившата състезателка по сноуборд Теодора Пенчева разказа за хаоса с лечението на коронавирус, който тя и майка й са преживели сами вкъщи, за това, че не е позволено лекар да ги посети и да ги прегледа, и за тестовете, които са си правили и платили сами. В личния си профил във Фейсбук Пенчева е описала случая, а от него става ясно, че е възмутена от системата за лечение на заразата.

Сноубордистката смята, че са се заразили, докато са били на почивка в Банско. Двете с майка й имат еднакви симптоми, които се изразяват в ниска постоянна температура – 37.5 градуса, но с много силна отпадналост, която е продължила 5-6 дни.

“Пихме лекарства, парацетамол, но след 5-6 дни нищо не се промени и ние решихме, че е време да се свържем с личния лекар. Той ни препоръча да се обърнем към лаборатория, за да си направим тестове, да видим дали сме болни”, обясни във включване по телефона пред bTV Пенчева.

По думите й правенето на тест за коронавирус се оказало много сложно, тъй като когато имаш симптоми, не може да отидеш до лабораторията. От там предлагат срещу 20 лв. допълнително да им направят тест у дома. Става дума за тест PCR. След дълго чакане на резултата от тестовете – 3-4 дни, тестът на майка й излязъл положителен, а на нея – отрицателен, макар че били с еднакви симптоми. През това време им звъннали от Районното полицейско управление, за да ги уведомят, че са под карантина от 14 дни и нямат право да излизат за това време – полицията ги посетила само веднъж.

Състоянието им обаче продължило да се влошава – кашлица, болки в гърдите, и тогава звъннали на личния лекар, който казал, че няма как да ги прегледа лекар в тази ситуация, на спешните телефони никой не им отговорил, а на телефона във ВМА били натоварени. След 10 дни мъчение личният лекар им изписал антибиотици, от които започнали да се подобряват и сега и двете с майка й са добре.

Ето какво разказва в социалната мрежа Теодора Пенчева (без редакторска намеса):

“Не мога да не напиша, защото мисля, че е важно да знаете! Все си мислех, че няма как кабинетът да са наистина толкова жалки, но знаете ли – те се оказаха дори още по-жалки! Оказа се, че ние сме болни от Корона – да има и болни все пак! Оказа се, защото си платихме за тестове, които ни направиха 5 дни, след като ги заявихме, а резултатите ни излязоха още 3 дни след това – общо 8… Разбрахме за нейния резултат, като от районното се обадиха да кажат да не излизаме, че сме под карантина, и още същия ден за пръв и последен път ни провериха!

След 8 дни ни дойде карантината черно на бяло – най-накрая документът, след още 3 дни ни се обадиха да ни питат дали сме живи. Добре, че беше личната ни лекарка да ни препоръча тройна доза антибиотик, с който на десетия ден животът стана по-хубав най-накрая!”.

“Те ми заявиха да си стоя кротко вкъщи, че няма как някой да дойде у нас, защото сме болни и нямало как да излезем, че нали сме под карантина – общо взето за пореден път тактично ни казаха – опра`ай се как можеш! Сега, когато се изисква повторен тест, за да се види, че сме здрави, жена крещи в телефона, че няма кой да ни направи тестове – тестове няма и вика: “То за нас пари няма, камо ли за тестове!”.

Пиша това, защото наистина съм възмутена! Те изговориха толкова много приказки, но всъщност въобще не им дреме за болните! И защо няма тестове за лекарите, къде са тогава парите?”, завършва поста си в социалната мрежа сноубордистката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *