Собственикът на атакувания от крадци боулинг: Как не са си отрязали главите?!

Собственикът на атакувания от крадци боулинг: Как не са си отрязали главите?!

Крадци разбиха стъклената витрина на неработещия боулинг в Благоевград и изнесоха 4 монитора, боулинг оборудване и озвучителна техника, съобщиха от полицията. Кражбата в центъра на града е извършена в периода от 30.12.2021 г. до 13.01.2022 г. Собственик на затвореното заведение е фирма „Корона България“ АД, което се представлява от бизнесмена Кирил Анзов.

Ето какво заяви той вчера пред репортер на в. „Струма”: „Откраднатата техника е на стойност 40 000-50 000 лв. Боулингът се охранява от СОТ, има камери, по случая тече разследване и дано да установят крадците. Това е поредно посегателство. Три пъти чупиха стъклата, един път разбиваха вратата. Чудя се как са строшили витрината, която е закалена, и не са си отрязали главата“, каза бизнесменът и изрази съжаление, че някога е инвестирал в боулинга в Благоевград.

Временно на мястото на счупената витрина е поставена ламарина. Анзов щял да сложа ново стъкло, което струва 1200 лв., да наеме нощен пазач. Заведението е затворено от няколко години. Упадъкът на първия в Югозапада боулинг, изграден през 2005 г. от триото бизнесмени Кирил Анзов, Атанас Пашалиев и Краси Марков, започва след финансовите затруднения, които ги връхлитат. Заради задължения към банките срещу дружеството „Корона България” АД, собственик на боулинга, през 2016 г. е образувано изпълнително дело. Имотът е обявен за публична продан от частен съдебен изпълнител, а на 9 март 2018 г. между „Райфайзенбанк (България)“ ЕАД и благоевградския медиен магнат Георги Илиев е подписан договор за цесия в размер на 365 000 евро.

По силата на договора Георги Илиев купува всички вземания на банката срещу кредитополучателя „Корона България“ АД, представлявано от Кирил Анзов, и срещу поръчителите Кирил Анзов, Атанас Пашалиев и „Бултера Строй Груп“ ЕООД, чийто собственик е също Кирил Анзов. Така Георги Илиев замества като взискател банката по Изп. дело № 425 по описа за 2016 г. на ЧСИ Борис Велинов. Независимо от огромната цена, която изплаща за цесията, и до ден-днешен Георги Илиев не е въведен в имота от съдия- изпълнител.

„Непрекъснато се водят някакви съдебни дела от страна на дружеството, обжалват, нямат пари, а искат още да са собственици. Просто се тупка топката и така от 4 години аз като цесионер на банковото задължение не съм допуснат до недвижимия имот”, припомни Георги Илиев, който също научил за кражбата в боулинга.

Последното дело в Окръжен съд – Благоевград от 2021 г. е приключило в негова полза, но решението се обжалва пред САС. Междувременно затвореният боулинг започна да се руши, покривът му протече и се превърна в грозно и вонящо на урина място, само на няколко метра от фонтаните и общината.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.